PlayStation 4 is 40 miljoen keer verscheept | Gamer.nl

PlayStation 4 is 40 miljoen keer verscheept | Gamer.nl

Sony heeft sinds 31 maart 40 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verscheept. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in zijn financiële jaarcijfers.

De PlayStation 4 verscheen op 15 november 2013 in de Verenigde Staten, op 29 november in Europa en op 22 februari 2014 in Japan. Van de grootste concurrent, de Xbox One van Microsoft, zijn geen recente verkoopcijfers bekend.


Daarnaast maakt Sony bekend dat het in het afgelopen fiscale jaar alleen met PlayStation Network, de online dienst van Sony-consoles waarop games, downloadbare content en muziek gekocht kan worden, 529 miljard yen (omgerekend ongeveer 4,31 miljard euro) heeft verdiend. 

Dat is meer dan de totale winst die concurrent Nintendo met zowel fysieke als digitale verkoop heeft behaald in dezelfde periode, namelijk 504 miljard yen (zo'n 4,11 miljard euro). Het is hierbij wel belangrijk om te vermelden dat PlayStation 4-gamers moeten betalen om online games te kunnen spelen, terwijl dit op Nintendo's Wii U niet hoeft.

Er zijn in het fiscale jaar 2015 in totaal 17,7 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht. Sony's Games & Network Services-divisie, waar PlayStation-consoles onder vallen, heeft 11,8 procent meer omzet gedraaid ten opzichte van het vorige fiscale jaar, wat 12,1 miljard euro aan totale omzet heeft opgeleverd.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou