"Je kunt offline spelen (op de PlayStation 4", zo meldt Yoshida. "Het sociale aspect is belangrijk voor ons, maar we begrijpen dat er mensen zijn die niet sociaal zijn ingesteld! Dus als je met niemand contact wil, kun je dat instellen." Eerdere geruchten wezen er op dat de nieuwe Xbox-console wel altijd online moet zijn om games te spelen, maar dit is nog niet bevestigd.

Yoshida benadrukt in het interview wel dat hij hoopt dat spelers gebruikmaken van de online aspecten van de PlayStation 4. "Je kunt offline spelen, maar ik raad aan om verbonden te blijven. Het systeem heeft een modus waarin het weinig elektriciteit verbruikt, waarbij het hoofdsysteem uit gaat maar de console nog wel aan staat. Je kunt dan downloaden en updaten of de console weer 'wakker maken' met een tablet, smartphone of PlayStation Vita."

Yoshida bevestigde in hetzelfde interview ook dat het nog gewoon mogelijk is om tweedehands games op PlayStation 4 te spelen. "Wil je dat de PS4 tweedehandsgames blokkeert", vroeg Yoshida aan een redacteur van Eurogamer. 'Nee'. (...) "Nou, dat is de algemene verwachting van consumenten. Ze kopen een fysieke disk, ze willen het overal kunnen gebruiken. Dus dat is ook onze verwachting."