PlayStation 4 en PlayStation Vita op 11 januari naar China | Gamer.nl

PlayStation 4 en PlayStation Vita op 11 januari naar China | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De PlayStation 4 kost omgerekend 377 euro, de PlayStation Vita 168 euro. De PlayStation 4 heeft een harde schijf van 500 gb en een controller, het interne geheugen van de Vita is 1 gb, er zit geen extra geheugenkaart bij de handheld.

Er zijn al 70 gamestudio's en -uitgevers die hebben toegezegd games voor de Chinese PlayStation-apparaten te gaan maken. Daaronder vallen zowel Chinese als Westerse uitgevers en ontwikkelaars, zoals Electronic Arts, Ubisoft en Take-Two.

De Xbox One kwam 29 september al uit in China, en verkocht in de eerste week na de lancering 100.000 exemplaren. Microsofts console kost omgerekend 480 euro. Het was de eerste spelcomputer sinds jaren die officieel in China wordt uitgebracht. Het land kende tu en 2000 en begin 2014 een verbod op de verkoop van consoles.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou