Er ontstond nadat Sony Japan een overzicht van de specificaties van de Playstation 3 de deur uit had gedaan enige commotie over de verschillen tussen de 20 GB-versie en de 60 GB-versie van de console. De 100 euro goedkopere 20 GB-versie zou namelijk meer missen dan enkel 40 GB hardeschuif ruimte. Ook de Memory Stick, IEEE 802.11 b/g WiFi verbinding en HDMI-aansluiting zouden niet aanwezig zijn in de afgeslankte versie.

Sony reageert via Phil Harrison en Kaz Hirai in tweevoud op de lijst met specificaties. Harrison zegt allereerst dat beide Playstation 3 versies hetzelfde doen. Ja dat weten we, maar wat is dan het verschil in de manier wáárop het gebeurt?

Hirai geeft uitleg. De Memorystick wordt inderdaad niet bij de 20 GB geleverd. Functionaliteit mis je hierdoor niet, want je kunt ook gewoon met een USB-cord je zaakjes regelen. Het ontbreken van HDMI is puur een technisch feit. Hirai vertelt dat nog lang niet alle televisie's een HDMI-aansluiting hebben om beelden te vertonen en laat deze optie bij de 20 GB-versie express weg. High Definition komt echter niet in de kou te staan, het is enkel een andere manier van beeld genereren.

Dan rest nu enkel nog de vraag wat er met de WiFi support gaat gebeuren. Beide hoge heren hebben hier nog niets over gezegd, wat bij dit soort dingen vaak betekent dat de WiFi wel eens echt afwezig kan zijn bij de 20 GB-versie. We houden je op de hoogte!