Hij ligt nog geen twee weken in de winkels, maar nu al lijkt de PlayStation 3, Sony's nieuwe troetelkindje, een daverend succes. Zowel in Nederland als in de rest van Europa verkocht het apparaat in de eerste week als een tierelier. Ook de spellen die uitgebracht zijn samen met de console zijn stuk voor stuk zeer goede games (op Genji na).

In het Verenigd Koninkrijk echter is er iets vreemd gebeurd in de tweede week dat de PS3 verkrijgbaar was: de verkoop daalden met maar liefst 82%! Aangezien de PlayStation in de eerste week ontzettend goed verkocht en overal records neerzette was een daling wel te verwachten, maar 82% is wel een erg grote daling.

Niet alleen de verkoop van de console zelf stortte ineen als kaartenhuis, maar ook de bijbehorende games verkochten een stuk minder dan in voorgaande week. Hier was ook een daling zichtbaar van maar liefst 60%. De cijfers gelden alleen voor het Verenigd Koninkrijk en zijn representatief voor ongeveer 90% van de bedrijven.

Of deze daling komt doordat de PS3 niet meer goed verkrijgbaar is en er gewacht moet worden op een nieuwe lading is niet bekend. Het kan namelijk ook zijn dat de fans de PlayStation 3 al in de eerste week gehaald hebben en dat de overige mensen even de kat  uit de spreekwoordelijke boom  kijken. Hoe dan ook; Sony wilde niet reageren op de cijfers.