De PSJailbreak, zoals het product heet, zou spellen direct van de interne harde schijf kunnen afspelen of van een USB-opslagmedium. Gebruikers hebben daardoor geen speldisc meer nodig om een game te spelen. Met de PSJailbreak-dongel zou de PS3 werken als een testversie van het apparaat. Deze zogenaamde debug-versies worden normaal alleen intern en door gamejournalisten gebruikt. De dongel zou werken ongeacht de firmwareversie die op de PlayStation 3 geïnstalleerd is.

De geruchten zijn ontstaan door een filmpje dat OzModChips, een Australisch bedrijf dat handelt in modificaties van consoles, plaatste op Youtube. Hierin is te zien hoe het spel InFamous wordt opgestart, dit terwijl God of War III in de discdrive zit. OzModChips heeft naar eigen zeggen de dongel toegestuurd gekregen van de producent uit Hong Kong. In hoeverre het gerucht op waarheid berust is nog niet bekend. Sony heeft daarbij nog niet gereageerd op het nieuws.

Gehackt

De PlayStation 3 is de enige van de huidige generatie spelcomputers waarvan de beveiliging nog niet omzeild is. Zowel de Wii als Xbox 360 zijn om te bouwen zodat deze spelkopieën kunnen afspelen. Begin dit jaar liet de persoon die de iPhone gehackt had ook weten de PS3-beveiliging te hebben gekraakt. Hiervan is sindsdien echter geen bewijs meer verschenen.