PlayStation 3-hacker belooft gebruikers Linux-ondersteuning | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hotz, ook bekend onder de naam Geohot, heeft dit gezegd in reactie op het nieuws dat Sony met de aankomende firmware 3.21 de Linux-ondersteuning op de PlayStation 3 gaat verwijderen. Sony doet dit vanwege zorgen over de beveiliging van de spelcomputer. De PlayStation 3 Slim had deze functie sinds de release al niet meer. 

Begin dit jaar gaf Hotz aan de eerste te zijn die de PlayStation 3 had gekraakt. Hij beweerde schrijf- en leestoegang te hebben verkregen tot het volledige systeemgeheugen evenals HV-level toegang tot de proce or. Met deze kennis zegt Hotz eigen firmware te kunnen schrijven die de mogelijkheid om een ander besturing ysteem te installeren toevoegt.

Gevolgen

Voetnoot hierbij is dat iedereen die weigert de update van Sony te installeren de toegang tot het PlayStation Network wordt ontzegd, alsook andere functionaliteiten. Hotz zal zodra de 3.21-update uit is aan de slag gaan met een oplo ing.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou