PlayStation 3-games plots in PlayStation 5-winkel verschenen

PlayStation 3-games plots in PlayStation 5-winkel verschenen

Er zijn PlayStation 3-games in de digitale PlayStation 5-winkel verschenen.

Dat is opvallend, want PS3-games zijn op dit moment niet speelbaar op PlayStation 5. Games als Dead or Alive 5, Bejeweled en de Prince of Persia-games The Forgotten Sands en The Two Thrones zijn gespot.

Opvallend daarbij is dat de games worden afgebeeld met een prijs. Dat terwijl andere oude games in de PlayStation Store op PS5 geen prijs tonen en spelers doorsturen naar PlayStation Now.

Er gaan al geruime tijd geruchten dat Sony een uitgebreider systeem voor backward compatibility gaat aankondigen, nadat er een patent is gevonden die daar op zou wijzen. 

Ook gaan er geruchten over een concurrent voor Xbox Game Pass waar oudere games gespeeld mee kunnen worden. Dit zou de codenaam Spartacus dragen en PlayStation Plus en PlayStation Now samenvoegen. 

Logischerwijs zien sommige gamers de vermelding van de PS3-games als een hint naar wat komen gaat. Sony zelf heeft officieel nog niets aangekondigd. Het is daarbij al vaker voorgekomen dat PS3-games op de PlayStation Store zijn verschenen - het ging toen volgens Sony om een bug.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik hoop dat PS3 games dan ook daadwerkelijk kunnen worden gedownload en met emulator draaien. Dat lijkt me beter dan dat we PS3 games moeten streamen zoals nu met PSNow. Compatibility hoeft niet meteen 100% te zijn, Xbox heeft ook steeds een handjevol games gereleased die compatible zijn geworden met latere patches. Als Cerny hiermee helpt dan heb ik er wel vertrouwen in dat het goed komt, op zijn tijd. Het coolste zou zijn als ik mijn PS3 discs ook daadwerkelijk zou kunnen gebruiken, maar daar ga ik maar niet van uit.

0

Wellicht ook wel handig om deze tweet van mysticryan aan te halen: Before this spreads like wild fire, a few things to point out: - This visual bug has happened many times over the years. - It's pulling the price from when PS Now let you pay to rent games individually. - Prince of Persia games used to be on PS Now, so no - they're not new.

0
test

@iChrisNL Thanks voor de tip!

0

Aanbevolen voor jou