PlayStation 1-klassieker Vib Ribbon volgende week naar PS3 en PS Vita | Gamer.nl

PlayStation 1-klassieker Vib Ribbon volgende week naar PS3 en PS Vita | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Tijdens de E3 dit jaar liet Sony de naam Vib Ribbon al tweemaal vallen, echter zonder daar een concrete aankondiging over te maken. Verder vroeg Sony in september al een handelsmerk aan voor Vib Ribbon. Nu blijkt dat het om een heruitgave van het spel gaat.

Vib Ribbon kwam oorspronkelijk in 1999 uit voor de eerste PlayStation-spelcomputer en is ontwikkeld door het Japanse NanaOn-Sha. Dat is dezelfde studio die PaRappa the Rapper maakte. De muziek in de ritmegame is gemaakt door de Japanse band Laugh and Peace. Spelers konden ook zelf audio-cd's in de PS1 doen. Het spel baseerde daar vervolgens 2D-levels op waarin zij op het ritme van de muziek obstakels moesten ontwijken.

Die optie is ook beschikbaar voor de PS3-versie. Verder zegt Sony nog aan een manier te werken om de game ook voor PlayStation 4 beschikbaar te maken, waarschijnlijk via softwarematige emulatie. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou