Playlogic vraagt faillissement aan | Gamer.nl

Playlogic vraagt faillissement aan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Playlogic gaf als oorzaak dezelfde redenen die het al eerder had aangedragen, toen nog voor de aanvraag van een surseance van betaling. Onder meer zware marktomstandigheden, niet ontvangen betalingen en projectvertragingen lagen daaraan ten grondslag.

Playlogic Game Factory

Playlogic bestond als bedrijf uit twee afzonderlijk opererende vestigingen. Het in Amsterdam gevestigde Playlogic International N.V. legde zich volledig toe op het uitgeven van titels. De vestiging in Breda, de Game Factory, hield zich bezig met het ontwikkelen van spellen, zoals het vorig jaar uitgebrachte Fairytale Fights. Ook onderhield de Game Factory een samenwerking met Sony, waarvoor het werkte aan de Move-ondersteuning van EyePet.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou