In het gratis dagblad De Pers is vandaag een artikel gepubliceerd over de witwaspraktijken van topcriminelen Willem Holleeder, John Mieremet en Sam Klepper. Dit deden ze door te investeren in het beursgenoteerde Satellite Newspapers, waarin ook de vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra investeerde. Satellite Newspapers kwam via een zogeheten reversed merger, het opkopen van een 'slapend beursfonds' op de Amerikaanse beurs. En daar ligt de link met de Nederlandse spelletjesuitgever Playlogic, dat ook op eenzelfde manier een Amerikaanse beursnotering wist te verkrijgen. Maar er is nog een overeenkomst: Endstra zou ook een van de grote geldschieters van Playlogic zijn.

Willem Endstra zou meerdere malen door zijn vrouw Anita Schuts geld hebben laten overboeken naar de rekening van Playlogic. Het zou hier gaan om enkele miljoenen. Volgens Willem Smit, de eigenaar van Playlogic, zou het geld echter niet van Endstra, maar van Schuts zelf afkomstig zijn. Ook zou het volgens Smit slechts om enkele tonnen gaan. Wanneer hij wordt geconfronteerd met een contract met de handtekeningen van Endstra en hemzelf, zegt Smit dat hij ' wel vaker iets tekent zonder te kijken welke naam erbij staat'.

Dat Willem Endstra investeerde in Playlogic hoeft overigens niet te betekenen dat er crimineel geld om gaat in Playlogic of dat het bedrijf ook voor witwaspraktijken wordt gebruikt. Endstra wordt weliswaar de 'bankier van de onderwereld' genoemd, maar hij was ook gewoon een makelaar met veel geld op zak.