De Nederlandse uitgever Playlogic heeft na Ancient Wars: Sparta, Infernal en Age of Pirates opnieuw een game binnen weten te slepen die wordt geproduceerd in het voormalige Oostblok, namelijk Officers van het Russiche Game Factory Interactive. De ambitieuze RTS zal in het derde kwartaal van dit jaar in Europa op de markt worden gebracht.

Officers situeert zich tijdens de Tweede Wereldoorlog en begint bij aanvang van deze oorlog. De historie is tot en met het begin van het spel zoals we die kennen; vanaf het begin van het spel, heb je het verdere verloop van de geschiedenis geheel in eigen hand. Je kunt zowel spelens als geallieerden, Russen en Duitsers, en elk van deze partijen naar de overwinning leiden. Het spel is non-lineair en zeer dynamisch, de voorgaande missies hebben dus directe gevolgen voor de gevechten die je daarna te wachten staan.

De gevechten in Officers zijn zeer grootschalig. Het slagveld is 20 bij 20 kilometer groot en herbergt meer dan 1500 eenheden tegelijkertijd. Het spel is voorzien van een dynamische dag- en nachtcyclus en seizoenen. Tientallen verschillende grond- en luchtvoertuigen staan tot je beschikking. Centraal in het spel staat een groep eenheden die gedurende het spel ervaring op zullen doen en nieuwe vaardigheden aan zullen leren.