Nieuws

Play Magic werkt mogelijk aan remaster van Epic Mickey

'Onaangekondigde third-person action game'

Geschreven door Cody van den Bogert op
Er wordt mogelijk gewerkt aan een remaster van Epic Mickey. De vernieuwde versie wordt kennelijk uitgebracht voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Giuseppe Crugliano, CEO en ontwikkelaar bij Play Magic, voegde recent een nieuw project toe aan zijn LinkedIn-account. Volgens deze informatie werkt de studio momenteel aan remaster van een Disney IP en het gaat hier in elk geval om een action game. Wanneer je Crugliano zijn account verder uitpluist, wordt het duidelijk dat het om een onaangekondigde third-person-game gaat. Verschillende bronnen hebben het vermoeden dat het om een remaster van Epic Mickey gaat.

Het kan hier uiteraard om verschillende Disney-games gaan; zo is ook bijvoorbeeld ook een remaster van Kingdom Hearts mogelijk. Echter is daarvan dit jaar een nieuwe game verschenen en is Kingdom Hearts gedeelde IP van Square Enix en Disney. Het is ook mogelijk dat om een veel oudere games gaat, zoals The Lion King of Aladdin waar remasters van zijn aangekondigd. Bovendien staat Play Magic er niet om bekend dat ze graag retrogames opnieuw leven in blazen.

Natuurlijk betekent dit alles niet direct dat het hier om Epic Mickey gaat, maar aangezien het eerste prima verkocht op de Wii, klinkt het wel aannemelijk. Dit succes leidde ook al tot vervolgdelen, zowel voor de Wii als 3DS. Epic Mickey werd overigens behandeld als een oogappeltje door Nintendo: tijdens E3 2010 werd er een complete show gemaakt rondom de presentatie van de game.

Dit artikel delen:

Lees meer

Releasedatum Kingdom Hearts-dlc gelekt in nieuwe trailer Collegasite Lifehacking heeft een nieuwe website!
1

Reacties op: Play Magic werkt mogelijk aan remaster van Epic Mickey

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    tijntijntijn

    • 11 december 2019 09:17
    Epic Mickey op de Wii wel gespeeld, was erg goed. Nooit uitgespeeld, helaas. Ga ik een kans geven op de Switch ALS dat tenminste is wat de remake is. Want dat is nog niet zeker, lees ik…

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.