PlatinumGames zou overname door ander bedrijf niet per se vermijden

PlatinumGames zou overname door ander bedrijf niet per se vermijden

Het Japanse PlatinumGames zou een overname door een ander bedrijf niet per se uit de weg gaan.

Dat meldt Atsushi Inaba in een gesprek met VGC naar aanleiding van zijn nieuwe functie als CEO van de Japanse ontwikkelaar achter games als Bayonetta, Nier: Automata en Astral Chain. Hij vindt het daarbij vooral belangrijk dat PlatinumGames de vrijheid behoudt om te maken wat men wil.

"Het belangrijkste voor ons is dat we de vrijheid hebben om games te maken die we willen maken. Wat ik hoor over recente aankopen, denk ik niet dat Microsoft Activision gaat micromanagen en al hun vrijheid weg gaat nemen... ik denk niet dat het zo'n werkrelatie wordt."

Hij vervolgt: "Ik denk dat er veel wederzijdse respect gaat zijn en ik denk dat Activision kan blijven doen waar ze goed in zijn. Dat is ook wat voor ons het belangrijkste is, welke vorm dat ook aanneemt voor ons en ons bedrijf. Ik zou iets niet zomaar afwijzen, zolang onze vrijheid gerespecteerd wordt."

Daarmee wil Inaba niet per se zeggen dat PlatinumGames te koop staat of dat er bedrijven zijn die interesse hebben getoond in het overnemen van de ontwikkelaar. Inaba lijkt vooral te kijken naar de meest recent aangekondigde overnames - zoals Microsofts intentie om Activision Blizzard over te nemen - en ziet daar niet per se iets negatiefs in.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit lijkt me nou de ideale partij voor Sony om over te nemen, ik kan het niet per se onderbouwen maar ze lijken een goeie match met elkaar.

0

Japan + japan? @Ziminar

0

@Improv Mijn moeder is ook half Japans, ze heet Ans

0

Misschien juist voor Microsoft interessant om zich te verbreden op de Japanse markt. Met Crossfire X hebben ze de plank volledig misgeslagen wat een gedrocht van een game is dat. Misschien krijgen we nog een recensie van gamer.nl

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Liquidshake Gewoon niet eigenlijk. En dan komt de Japanse cultuur je erg dwars zitten want ze zullen niet direct nee tegen je willen zeggen. In plaats daarvan houden ze je zolang als je het zelf volhoudt aan het lijntje.

0

@Liquidshake Maar dit bedrijf geeft zelf aan dat ze wel overgenomen willen worden. Maar gezien het verleden wellicht niet. Hij benoemt zelfs ook Microsoft op een positieve manier dus het lijkt wel op een duidelijke sollicitatie richting MS.

0

Aanbevolen voor jou