PlatinumGames publiceert statement over Bayonetta 3-controverse

PlatinumGames publiceert statement over Bayonetta 3-controverse

Ontwikkelaar PlatinumGames heeft een officiële reactie naar buiten gebracht over de controverse rondom de Bayonetta-actrice die het personage niet in het aankomende derde deel van stem voorziet.

Onlangs bleek dat de stem van Bayonetta in het derde deel niet ingesproken wordt door Hellena Taylor, die de stem van de heks in de eerste twee delen insprak, maar door actrice Jennifer Hale. 

Afgelopen weekend liet Taylor in een video op social media weten dat ze eerder had bedankt voor de rol, omdat ze maar 4000 dollar aangeboden kreeg van ontwikkelaar PlatinumGames. Ze noemde dit een belediging en riep fans op de game te boycotten. Eerder deze week claimden websites echter van bronnen te hebben vernomen dat Taylor veel meer aangeboden kreeg voor de rol - in totaal zo'n 15.000 dollar.

Hale, die te horen is in Bayonetta 3, reageerde begin deze week zelf ook op de situatie: "Als een langdurig lid van de stemacteurgemeenschap, sta ik achter het recht van elke acteur om goed betaald te worden. Iedereen die mij kent of mijn carrière heeft gevolgd weet dat ik veel respect heb voor mijn collega's en dat ik voor hen door het vuur zou gaan."

De situatie is dusdanig onder de aandacht gekomen, dat ontwikkelaar PlatinumGames zelf blijkbaar ook niet anders kon dan een officieel statement naar buiten brengen. Op social media roept de studio op om iedereen betrokken bij deze situatie te respecteren, maar veel duidelijkheid over wat er achter de schermen is gebeurd wordt niet gegeven.

"Bij PlatinumGames willen we onze waardering uitspreken voor iedereen die door de jaren heen mee heeft geholpen met het creëren van de Bayonetta-reeks, alsmede de fans die de fundering (van de franchise) zijn. We staan volledig achter Jennifer Hale als de nieuwe Bayonetta en zijn het eens met alles wat ze in haar statement zegt. We vragen mensen om geen reacties achter te laten die een gebrek aan respect tonen voor Jennifer of andere mensen die met de reeks hebben geholpen."

De Bayonetta-reeks draait om de titulaire heks die middenin een gevecht tussen hemel en hel terechtkomt. De actiegames hebben qua gameplay wat weg van de Devil May Cry-serie, waarbij duizelingwekkende moves via combo’s aan elkaar geregen kunnen worden. In het derde deel moet Bayonetta samenwerken met enkele oude bekenden, zoals de journalist Luka en de Umbra-heks Jeanne. Ook de heks-in-de-dop Viola maakt haar opwachting. Bayonetta 3 verschijnt op 28 oktober op Nintendo Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Zelfs als ik even zou aannemen dat mevrouw Taylor de volledige waarheid spreekt in dit verhaal is het oproepen tot een boycot extreem buitenproportioneel. Honderden andere mensen hebben OOK hun ziel en zaligheid in deze games gelegd, maar omdat zij zelf een persoonlijk issue heeft probeert ze de game te laten floppen? Wat een arrogantie.

0

@Melkunie Het maffe vind ik ook nog hoe makkelijk het is om de aandacht te krijgen van een grote groep mensen en hoe makkelijk het ook is om een bepaalde partij te benadelen om een onzin reden. Het haar van Sonic hoeft mensen maar niet aan te staan en er wordt al geroepen om een boycot. Er hoeven maar twee meiden te zoenen in een animatie film en er is een grote groep tot in het diepst van hun ziel beledigd.

0
test

@Melkunie het grappig is eigenlijk dat door haar stunt de pre-orders alleen maar hoger zijn geworden. Dus eigenlijk heeft ze precies het tegenovergestelde wat ze wou voor elkaar gekregen. Ze had denk ik veel meer mensen achter haar gehad als ze niet meteen ging vragen om een boycot en een andere voice actor nog met modder ging gooien. Diegene die nu over het algemeen nog roepen op social media dat ze de game gaan boycotten zijn vooral die de game in eerste plaats al niet eens gingen kopen.

0

Aanbevolen voor jou