PlatinumGames heeft 200 werknemers | Gamer.nl

PlatinumGames heeft 200 werknemers | Gamer.nl

PlatinumGames, de Japanse ontwikkelaar van games als Bayonetta, Vanquish, The Wonderful 101 en Metal Gear Rising: Revengeance, heeft inmiddels zo'n 200 werknemers. Dat blijkt uit een bezoek aan de studio die de website Gamespot maakt.

PlatinumGames was tien jaar geleden onderdeel van Capcom onder de naam Clover Studios, toen het games als Viewtiful Joe en Okami maakte. Hoewel de studio al voor verschillende platformen games heeft gemaakt en op dit moment aan Xbox One-game Scalebound, Wii U-game Star Fox Zero, actie-rpg Nier 2 en Teenage Mutant Ninja Turtles werkt, zegt de ontwikkelaar nog maar net aan de wereld te laten zien wat het allemaal kan. 

De ontwikkelaars bij Platinum laten tijdens het studiobezoek weten dat het niet zozeer games exclusief voor specifieke consoles wilt maken, maar dat het afhankelijk is van welke partner intere e heeft in de game. 

"We kijken niet op een bepaalde manier naar console exclusives", aldus producer Atsushi Inaba. "We hebben games die we graag willen maken en het is heel moeilijk om partners te vinden die grote gokken willen nemen op dergelijke games. Het is makkelijker wanneer consolemakers games willen hebben waardoor hun console opvalt. Ze staan dan vaak achter een product, dus we gebruiken die route vaak zodat we games kunnen maken die we willen."

Het complete interview is op Gamespot te lezen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou