Nieuws
The Last of Us: Part 1

Platinum Trophy in The Last of Us: Part 1 is makkelijker te behalen

Zo hoeft de game niet op verschillende moeilijkheidsgraden uitgespeeld te worden

Geschreven door Michel Musters op
De voorwaarden om bepaalde Trophy's in The Last of Us: Part 1 te behalen zijn veranderd ten opzichte van de oorspronkelijke game, waardoor het makkelijker wordt om ze allemaal te behalen en de Platinum Trophy te ontgrendelen.

Een lijst met de Trophy's voor de aankomende remake is inmiddels uitgelekt, waardoor dit aan het licht is gekomen. Zo hoeven spelers niet meer de game op verschillende moeilijkheidsgraden uit te spelen om verschillende Trophy's te ontgrendelen - één keer uitspelen is voldoende. 

Verder zijn er ook Trophy's rondom New Game+ en een Trophy voor het volledig upgraden van Joel weggehaald, wat het makkelijker moet maken. Logischerwijs zijn er ook geen Trophy's gebaseerd op de multiplayer, aangezien die niet in deze remake beschikbaar is. Een volledige lijst met alle Trophy's is hier te bekijken.

De remake van The Last of Us werd eerder dit jaar al aangekondigd en komt dus op 2 september uit op PlayStation 5 en "kort daarna" op pc. Het spel kan zowel in native 4k met 30 fps of dynamisch 4k met 60 fps gespeeld worden en maakt gebruik van diverse DualSense-opties zoals haptische feedback, de adaptieve triggers en 3D-audio.

Het spel is helemaal opnieuw opgebouwd om gebruik te maken van verbeterde graphics. Dat zorgt voor veel meer details - zo kunnen kogels beton kapotmaken - en een naadloze transitie tussen filmpjes en gameplay. De animatie van personages is ook veel realistischer gemaakt en de kunstmatige intelligentie van vijanden is er op vooruitgegaan.

Verder zitten er diverse extra opties in de game, waaronder meer dan zestig toegankelijkheidsopties, nieuwe ontgrendelbare kleding voor Joel en Ellie, een 'permadeath'-modus en een modus voor speedrunners.

Gisteren werd tevens de eerste korte trailer van de aankomende HBO-serie gebaseerd op The Last of Us getoond. In juni bleek dat het filmen van het eerste seizoen van The Last of Us was afgerond. Eerder gaf producent Neil Druckmann aan dat de serie deels van de game afwijkt. Naast Pedro Pascal als Joel en Bella Ramsey als Ellie spelen ook Gabriel Luna (Tommy) en Nico Parker (Sarah) in de serie. Het eerste seizoen begint ergens in 2023 op HBO.

Dit artikel delen:

Lees meer

Scarlet Witch uitgelicht in Marvel's Midnight Suns-trailers Project Cars 1 en 2 worden uit de verkoop gehaald
4

Reacties op: Platinum Trophy in The Last of Us: Part 1 is makkelijker te behalen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Ardyn

  • 23 augustus 2022 08:28
  Dit is stom…
  Sowieso waren de lastigste trophys met name gebonden aan de multiplayer… die er waarschijnlijk toch al niet in zit.
  Deze aanpassingen voor trophies zijn gewoon stom.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  GoofyZ3

  • 23 augustus 2022 09:27
  VRR support? Zal wel fijn zijn om alles uit die ps5 te persen ipv fps lock.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 23 augustus 2022 11:03
  Beter, dat vind ik zo goed aan Ghost of Tsushima dat geen een van de trophies achter een difficulty Wall zit (ik vind de mijn ego is geboost want ik heb deze game op brutal uitgespeeld bij de meeste games echt bullshit en ik vind het een goede move om trophies toegangelijker te maken)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • CertifiedLoverBoy

  • 23 augustus 2022 19:16
  Weet jij wat de definitie is van een trofee? Zo iets moet je verdienen en is een pronkstuk. Iig hoe ik het zie is een troffee die meer dan 3% van de mensen heeft behaald m’n tijd niet waard haha ik hou van de uitdaging dus dit is een bummer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.