Platinum zou alle games naar pc willen porten | Gamer.nl

Platinum zou alle games naar pc willen porten | Gamer.nl

In een interview met PC Gamer heeft Platinum Games gezegd dat de studio al hun games wel naar de pc zou willen porten. Helaas is dit volgens hen afhankelijk van de uitgevers, waardoor dit lang niet altijd mogelijk is.

Toch is de woordvoerder van de studio positief over de huidige gang van zaken: "De meeste third party-uitgevers realiseren zich vandaag de dag dat de pc niet genegeerd moet worden, dus ik denk dat we vanaf nu meer betrokken kunnen raken bij de pc-markt."

Ook is de huidige engine geoptimaliseerd voor de pc, in tegenstelling tot de Xbox 360-engine voor Bayonetta: "We moesten diep in de interne structuur duiken toen we Bayonetta naar de Wii U brachtten, maar ik denk dat deze ervaring ons hielp om de stap naar de pc soepeler te laten verlopen.

Onze huidige engine is gebouwd met cro platformontwikkeling voor pc in het achterhoofd, dus ik denk dat het makkelijker zou moeten zijn om problemen in de toekomst te vermijden."

Gisteren bracht Platinum Games Bayonetta uit op de pc, na een week lang naar de game te hebben gehint via een timer. De game ondersteunt 60fps en een 4K-resolutie. Bayonetta 2 verscheen exclusief voor de Wii U.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou