Gamers die alweer een tijdje meegaan herinneren zich de 'Capcom Five' nog wel, een vijftal originele en bijzondere games die tegelijk werden aangekondigd door Capcom. Van deze vijf zijn er uiteindelijk vier op de markt gekomen en drie bleken zeer memorabel, met Resident Evil 4 voorop.

De Capcom Five bracht ook de eerste kennismaking met Clover Studios met zich mee, een ontwikkelstudio binnen Capcom die in de Capcom Five verantwoordelijk was voor Viewtiful Joe en Killer 7. Later zou Clover zijn ultieme game afleveren met Okami, waarna de studio door Capcom werd opgedoekt.

De mensen achter Clover Studio zijn niet bij de pakken neer gaan zitten, een deel van hen heeft zich namelijk verenigd in Platinum Games. Deze studio heeft SEGA als uitgever aan de haak geslagen. Vandaag kondigt Platinum Games ineens drie titels aan. Drie titels die stuk voor stuk origineel en ambitieus zijn. De link met de Capcom Five is al gelegd, al kunnen we hier beter spreken van de 'Platinum Three'.

De aangekondigde titels zijn Bayonetta, Mad World en Infinite Line. Ze zijn alle drie aangekondigd in het populaire Japanse magazine Famitsu, waardoor we het vooralsnog moeten stellen met enkele scans en de informatie schaars is.

Bayonetta (scans) is een Xbox 360 en Playstation 3-project van de bedenker van Devil May Cry en belooft in ieder geval bloederig te worden. Mad World (scans) spreekt het meest tot de verbeelding. Het spel van Resident Evil 4-man Shigenori Nishikawa is volledig in zwart-wit, behalve het bloed dat fel rood kleurt. Het spel verschijnt voor de Wii. Infinite Line (scans) ten slotte, is een RPG voor de Nintendo DS die zich situeert in de ruimte. Alle drie de games worden in 2009 verwacht. Maar als de 'Platinum Three' enigszins op de Capcom Five lijkt, dan zou het ook wel eens tot 2010 of verder kunnen duren.