Voor al diegenen die nog twijfelen over de aanschaf van de muziekgame Donkey Konga met bijgeleverde trommelset als controller, is er nu een extra reden bij gekomen om de set toch maar in huis te halen. Nintendo heeft namelijk al een tweede game voor deze unieke controller in ontwikkeling en deze wordt op het moment getoont op de E3 beursvloer.

Donkey Kong: Jungle Beats is echter geen muziekgame zoals je wellicht zou verwachten. Het is namelijk een heuse side scrolling platformgame welke je volledig met de trommels dient te besturen. Beide trommels worden gebruikt om Donkey Kong naar links danwel rechts te verplaatsen. Sla je op beide tegelijk, dan voer je een sprong uit. Klap je in je handen, dan veroorzaak je een speciale geluidspuls welke vijanden rond Donkey Kong uitschakeld.

Dat is echter niet het enige. Het leveldesign in het spel zou namelijk erg goed opgezet zijn waardoor je bijvoorbeeld ook veel wall jumps zult moeten uitvoeren of aan lianen moet slingeren. Ook voor al deze moves dien je de trommelset op een zeer unieke en vernieuwde manier te gebruiken. Er zijn ook gedeeltes waarop je op een beest rijdt om voor bijvoorbeeld een lawine te vluchten. In zo'n situatie zal je als een gek op de rechter trommel aan het slaan zijn om snelheid te maken.

Het komt in zulke situaties echter ook voor dat je juist weer niet te snel moet gaan omdat je bijvoorbeeld niet tegen een muur aan mag rennen. In zo'n situatie zal je de bespeling van de trommels zeer goed moeten timen. Ook boss fights zouden zeer innovatief zijn, waarbij je als in de oude game Punch-Out tegenover elkaar komt te staan en je door te klappen de aanvallen van je tegenstander kan ontwijken. Om aan te vallen kan je vervolgens DK met zijn rechter of linker vuist laten slaan door de respectievelijke trommel te bespelen. Op deze manier kan je ook combo's maken.

Het mag dus wel duidelijk zijn dat Donkey Kong: Jungle Beats een zeer vernieuwende en innovatieve game is en volgens impressies op de beursvloer zou het nog erg goed spelen ook.