PopCap heeft daarnaast aangekondigd dat de XBLA-versie van Plants vs. Zombies een coöperatieve en een versusmodus krijgt. Dit bleek al eerder uit een lijst met achievements van het spel, bekendgemaakt via Xbox360Achievements, maar is nu dus ook door de ontwikkelaar bevestigd. PopCap meldt verder dat het spel twaalf achievements, 21 minigames en de hoogste resolutie van alle Plants vs. Zombies-uitvoeringen tot nu toe heeft, namelijk 1080p. Ook kunnen spelers hun huis een persoonlijk tintje geven en de huizen van vrienden bekijken door de straat over te steken.

Multiplayer

De coöperatieve modus laat spelers samenwerken om de hordes aan aanstormende zombies te verslaan. In de versusmodus kunnen spelers de controle nemen over respectievelijk de planten of de zombies om elkaar uit te dagen voor een één-op-één-gevecht.  

Plants vs. Zombies zal 1200 Microsoft-punten gaan kosten. Voor later dit jaar staat ook een retail-uitvoering van het spel gepland voor de Xbox 360, die een adviesprijs van 20 dollar heeft meegekregen.

Plants vs. Zombies kwam in mei 2009 uit op PC en MAC. Later verscheen het ook voor iPhone en iPad. In het spel moeten spelers hun huis beschermen tegen een invasie van zombies. Dit doen zij door planten in de tuin te zetten die als verdediging dienen, waaronder erwtenschieters en explosieve kersen.