Plannen voor Dead Island-film weer op tafel | Gamer.nl

Plannen voor Dead Island-film weer op tafel | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Dead Island-uitgever Deep Silver heeft hiervoor een deal gesloten met Occupant Entertainment.

De twee partijen zouden momenteel op zoek zijn naar een regi eur die zich aan het project wil binden. Daarbij staat nog niet vast of de film gebaseerd wordt op het eerste deel of het aankomende vervolg, Dead Island 2.

Volgens Deadline wordt het project versneld opgezet en zou de productie ervan begin 2015 van start gaan. De makers zouden de film voor het eerst willen tonen op het filmfestival van Cannes of Berlijn.

Deep Silver sloot al eerder een deal over het verfilming van Dead Island met Lionsgate, maar dat liep op niets uit. De eerste Dead Island vertelt over een eiland dat wordt getroffen door een zombieplaag. Dead Island 2 speelt zich op het vasteland van de Verenigde Staten af en staat gepland voor volgend jaar.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou