Nieuws

Planetside-server vanaf 1 juli offline

Servers economisch en technisch niet langer te ondersteunen

Geschreven door Gijs Scheltens op

De Planetside 1-server gaat vanaf 1 juli offline. Volgens ontwikkelaar Daybreak Games is dit het gevolg van "veranderende bedrijfsbehoeften en technische eisen."

Daybreak Games, voorheen Sony Online Entertainment, laat weten dat de server game sinds april 2014 free-to-play was. Ook bedankt de ontwikkelaar de spelers van Planetside 1 voor hun steun en feedback.

Planetside is een mmo-shooter waarin spelers als een soldaat voor een van drie grote facties spelen. Het spel bevat zowel land- als luchtvoertuigen en ondersteunt tot honderden spelers tegelijk. De game stamt uit 2006, het vervolg verscheen in 2012.

Sony Online Entertainment is verantwoordelijk voor de shooter. Begin 2015 kwam de studio los van Sony Computer Entertainment nadat het opgekocht werd door Columbus Nova, dat verscheidene banken en vastgoedbedrijven onder zijn hoede heeft.

Bron: Daybreak Games

Dit artikel delen:

Lees meer

Bekijk alle Gamer.nl op E3-video's Titanfall 2 krijgt 'technische multiplayertest'
1

Reacties op: Planetside-server vanaf 1 juli offline

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    darkmanwls

    • 19 juni 2016 21:16
    Daybreak is een schijt ontwikkelaar geworden nadat ze los zijn van Sony. Everquest next wordt gecancelled, en de mensen die Landmark gekocht hadden omdat dat een verbinding daarmee zou hebben zitten nu met een produkt dat niet eens een game genoemd mag worden (lege werelden met nauwelijks vijanden. Om dingen te bouwen of te craften heb je echt ontzettend veel resources nodig die je niet zomaar vind, maar je kunt ze wel voor geld in de shop kopen, dus cashgrabbing). H1Z1 wordt ongevraagd opgedeeld in 2 aparte games. En reacties van gebruikers op de forums worden gewoon genegeerd en ondertussen lopen ze wel mooi weer te spelen in pers berichten. Zo jammer, want everquest is toch de granddaddy van de MMORPG met 3d wereld.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.