Na het succes van Guitar Hero is Harmonix opgekocht door MTV en werken beide partijen los van de Guitar Hero-reeks aan een nieuwe muziekgame: Rock Band. De game biedt niet alleen de mogelijkheid om je gitaar aan gort te rammen, maar voegt tevens drumstel, basgitaar en microfoon actie aan het geheel toe. Juist ja, je speelt in een band.

IGN ging op bezoek bij Harmonix om meer over de titel te weten te komen, maar kreeg meer dan eens het 'ik kan er nog niets over zeggen'-antwoord voor de kiezen. Wel vertelde men dat er nu al een gigantische lading downloadable content gepland staat. Tevens zijn er plannen zijn om community tools te maken die je in staat stellen je nummers in Rock Band te implementeren. Nu is dit nog niet het geval, en moet je het stellen met een arsenaal aan rocknummers van Harmonix. Ook is de Xbox 360-controller van Guitar Hero als third party device te gebruiken in Rock Band. Je mist hierdoor wel de extra's die de nieuwe Fender Stratocaster met zich mee brengt.

Meer over Rock Band lees je in het interview zelf. Voor nu sluiten we af met de eerste vijf screenshots die er van de game beschikbaar zijn: