De reden voor de naamswijziging is dat het concept van de game de afgelopen tijd volledig is omgegooid, legt Cuthbert uit. "Ons idee was een soort levende speaker te maken waarmee mensen hun muziek kunnen afspelen, gebruikmakend van natuurlijke beelden en een visuele stijl geïnspireerd door [PixelJunk] Eden."

"Er was zelfs geen concept van een 'speler'", vervolgt Cuthbert. "Inmiddels zijn we ver voorbij dat eenvoudige idee en zitten we in nieuwe en onbekende wateren, zowel visueel als muzikaal. De stijl is geëvolueerd naar iets dat heel anders is dan we ooit hebben gemaakt. Het was niet meer dan logisch dat we dit nieuwe concept wilden najagen en vastleggen met een nieuwe titel."

4 uur 's ochtends

De game heeft de subtitel 4am gekregen, omdat dat volgens Cuthbert past bij de sfeer die de game uitstraalt. "4 uur 's ochtends is dat tijdstip diep in de nacht. In clubs glijdt de muziek naar een nieuw niveau en het bereikt een diepere staat, die vaak verwijderd lijkt van de realiteit. Of je nu in een club bent of niet, 4 uur 's ochtends voelt altijd aan alsof de nacht eindeloos is doorgegaan, maar dat er toch nog wat tijd over is voor zonsopkomst. Het gevoel van een diepe nacht past beter bij onze huidige visuele en muzikale stijl."