'Pitch Star Wars: Battlefront 3 afgewezen'

'Pitch Star Wars: Battlefront 3 afgewezen'

Het is onwaarschijnlijk dat DICE werkt aan Star Wars: Battlefront 3. Dat zeggen bronnen van ingewijde Tom Henderson.

Volgens Henderson is een pitch voor de game afgewezen door Electronics Arts wegens hoge kosten voor de licentie van de franchise. Een voormalige ontwikkelaar van de Battlefront-games claimt dat de game twintig procent meer exemplaren zou moeten verkopen om dezelfde opbrengst te behalen.

Mede doordat een aantal belangrijke werknemers bij DICE zijn vertrokken, waaronder Battlefront 2-creative director Dennis Bränvall, zou het onwaarschijnlijk zijn dat er wordt gewerkt aan een nieuw deel.

Wel claimt Henderson dat er momenteel twee Star Wars-games in ontwikkeling zijn bij EA. De titels zouden meer verhaalgedreven zijn ten opzichte van de competitieve Battlefront-games.

Momenteel werken er verschillende studio's aan Star Wars-games. Zo wordt er bij Ubisoft een openwereldgame ontwikkeld, werkt Aspyr Media een een remake van Knights of the Old Republic en verschijnt volgend jaar Lego Star Wars: The Skywalker Saga. 

Vermoedelijk werkt Respawn Entertainment aan een vervolg op Jedi: Fallen Order en zou Quantic Dream aan een verhalende Star Wars-titel werken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Toevallig vorige week weer begonnen aan de campaign van deel 2. Jammer dat EA dit zo ziet, maar typisch EA om mij niet te geven wat ik wil :P Wel grappig dat ze er geen brood meer in zien als loot boxes in steeds meer landen verboden worden... ^^

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou