Ontwikkelaar Pitbull Syndicate, bekend van Test Drive: Overdrive, heeft vandaag een tweetal nieuwe racegames aangekondigd. Beide games maken gebruik van de door Pitbull zelf ontwikkelde k9 Game Engine. Deze engine is in staat via een uitgekiende streaming-technologie grote omgevingen direct vanaf de spel-DVD in te lezen. Daarnaast is de engine in staat de AI en collisiondetectie van honderden objecten tegelijk te handhaven.

Het eerste spel dat Pitbull vandaag heeft aangekondigd is Automaniacs, een racespel met een missiestructuur dat zich afspeelt in de hedendaagse wereld. De hoofdrolspelers in dit spel zijn een tweetal autodieven, die samen allerlei avonturen meemaken. Het spel zou zich moeten kenmerken door zwarte, cynische humor. Van geheel andere orde is Over the Top, een racespel waarin je met auto's over gammele, houten, met touw aan elkaar vastgeknoopte constructies zult moeten trotseren. Verwacht bochten, loopings, schansen en andere risicovolle hindernissen.

De twee games zullen op de Game Connection 2004 in Lyon, op 6, 7 en 8 december, uit de doeken gedaan worden. Dan zullen we allicht ook de eerste screenshots mogen bewonderen.