De mensen van Computer and Videogames komen als een Beau van Erven Dorens interrumperende Albert Verlinde uit de hoek zetten met wederom een heet nieuwtje dat men in de wandelgangen op heeft mogen vangen. Men heeft namelijk gehoord de remake van Sid Meier's klassieker Pirates! niet alleen op de PC, maar ook op de Xbox zal verschijnen.

Sid Meier's Pirates! is een remake van de klassieker uit 1987 en zal voor het grootste deel trouw blijven aan het spelconcept en de interface van deze klassieker. De grootste vernieuwing treffen we dan ook op grafisch vlak want, zo vindt men, aan de ijzersterke gameplay van weleer hoeft niets meer veranderd te worden! Wel heeft men besloten het spel volledig in een 3D jasje te gieten om zo de piratensfeer meer naar voren te laten komen.

Pirates! is een grote zandbak waarin iedere piraat zichzelf mag vermaken. Je kan in een uitgebreide eilandenkolonie met meer dan veertig steden, gaan en staan waar je zelf wilt. Je kan andere schepen plunderen, handel drijven en met je zwaard het gevecht aangaan. Binnenkort misschien dus ook op de Xbox, al wil Atari nog niets bevestigen.You fight like a cow!