Buena Vista Games kondigt vandaag aan dat er een spel zal komen gebaseerd op de film Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, de opvolger op de zomerblockbuster uit 2003, Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl.Dit keer is er gekozen om de spelconversie van de film wat grondiger aan te pakken en een speciaal spel te ontwikkelen dat wat meer raakvlakken heeft met de film. Bij de game gebaseerd op Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl werd op het laatse moment het spel Sea Dogs 2 omgedoopt tot filmgame, wat een vrij onevenwichtig product opleverde.

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest zal in de zomer van 2006 verschijnen op de next-gen consoles en de handhelds PSP en Nintendo DS. De versie voor console wordt ontwikkeld door Eurocom, bekend van Batman Begins en Sphinx. De versies van het spel voor de handheld zijn in handen van Amaze Entertainment en Griptonite Games.

In Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest kun je de rol aannemen van zowel Jack Sparrow, Will Turner en Elizabeth Swann, terwijl je het land en de zee afschuimt op zoek naar de Dead Man's Chest. Het spel zal de bekende scènes uit de film bevatten, maar ook nieuwe locaties en gebeurtenissen die de wereld van de film nog verder uit zullen diepen.