Hoe het zo gekomen is, kon zelfs de dokter niet vertellen, maar bij de Russische ontwikkelaar Akella heeft men een obsessie voor games met boten en piraten in de hoofdrol. Men bracht ons reeds het geslaagde Sea Dogs en het enigszins gerushte Pirates of the Caribbean en heeft momenteel wederom twee titels in ontwikkeling.

Eén daarvan is Swashbucklers: Legacy of Drake, waarin we anno 1812 de rol aangemeten krijgen van kapitein Abraham "Nightingale" Grey. Het spel zal, in tegenstelling tot Sea Dogs, een intensere en meer gescripte verhaallijn bevatten om de beginnende gamer ook enigszins tegemoet te komen. Men heeft dit verhaal trouwens volgepropt met zwarte humor en kruidige ironie.

Swashbucklers: Legacy of Drake zal wederom gevechten op zee en op land bevatten, alsook zwaardgevechten aan boord van het schip. Opvallend is dat niet de Storm engine voor de grafische pracht zorgt, maar de Renderware Middleware. Dat komt misschien omdat deze singleplayer only titel ook in de planning staat voor de Playstation 2. Meer info en screenshots tref je hier aan.