De E3 is nog maar een paar nachtjes van ons verwijderd, en behoorlijk wat uitgevers hebben al bekend gemaakt welke games ze gaan showen op de grootste gamebeurs van de wereld. Daar kunnen we nu Playlogic aan toevoegen. De uitgever uit ons eigen koude kikkerlandje heeft namelijk vandaag een lijst vrijgegeven met games die het zal showen volgende week.

Opvallend is het aantal piratengames, twee maar liefst, die op de stand van de publisher zullen staan. In totaal zijn er vier verschillende spellen, verdeeld over twee platformen, waarvan er dus twee te maken hebben met piraatjes.

Eén hiervan is Age of Pirates: Captain Blood, een actiespel waarin op een arcademanier gevochten moet worden met andere piraten, soldaten en ander gespuis. Deze game verschijnt in het tweede kwartaal van 2006 op zowel Xbox 360 als PC. De andere game, waarin swashbucklers de hoofdrol spelen is, is Age of Pirates: Carribean Tales, een iets realistischere aanpak van het zeeroversgenre. Hierin kan gekozen worden tussen twee karakters, Blaze of Beatrice, en zal er gevochten, gehandeld, gekaapt en gedronken moeten worden. Dit is de spirituele opvolger van Sea Dogs, misschien wel dé klassieker wat piratengames betreft. Dan is er nog de veelbelovende game Sparta: Ancient Wars, een strategiegame die zich afspeelt in het klassieke Sparta, tijdens de hoogtijdagen van deze stad. Verwacht enorme gevechten, schiterende graphics en hopelijk een degelijke gameplay. De game zal in het derde kwartaal van 2006 in de winkels liggen. Als laatste game is er dan nog Infernal voor zowel Xbox 360, PlayStation 3 als PC. In deze game speel jij als een speciale agent. Heel speciaal, kunnen we wel zeggen. Hij kan namelijk niet alleen gebruik maken van leuke gadgets, maar ook van zijn krachten als duivel. Jij bent namelijk iemand, gezonden uit de hel, om te vechten tegen de speciale agenten uit de hemel. Op deze manier moet het evenwicht hersteld worden. Interessant om dit soort scenario's ook eens vanuit een ander perspectief dan dat van de good guy te spelen. Als alles goed is, kan Infernal aan het einde van het jaar in de schappen van je lokale gamesboer gevonden worden.