Piranha Bytes, bekend van de Gothic-reeks, heeft op de Games Convention in Leipzig zijn nieuwe RPG-project aangekondigd. Het spel draagt momenteel nog de naam 'Project RPB' en is een RPG met een sterke focus op het verhaal. Omdat men de rechten op de Gothic-reeks niet meer in huis heeft, moest men vanuit het niets een nieuw universum maken.

Het spel zal zich situeren op een vulkanisch eiland, waar je als speler aan het begin van het spel aan zult meren. De spelwereld zal net als in Gothic levendig en geloofwaardig zijn. Het verhaal wordt gekenmerkt door enkele centrale gebeurtenissen die elkaar op een vaste volgorde zullen afwikkelen. Wat daartussen gebeurt heb je als speler enigszins zelf in de hand. Zo hopen de makers een goede balans te vinden tussen een lineair verhaal en vrijheid voor de speler.

Dit interview geeft je meer informatie over het spel en de spelwereld, al wordt het allemaal nog niet heel concreet. Het lijkt er op dat men vooral een toegankelijke en tegelijk diepgaande RPG wil maken. Hopelijk met wat minder bugs dan bij hun vorige product.