Pillars of Eternity uitgesteld naar begin 2015 | Gamer.nl

Pillars of Eternity uitgesteld naar begin 2015 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Volgens Obsidians ceo Feargus Urquhart is voor het uitstel gekozen vanwege feedback tijdens de bèta van het spel. De ontwikkelaar besloot dat het meer tijd nodig heeft om die mee te nemen en "de best mogelijke ervaring" te kunnen bieden.

Pillars of Eternity werd in oktober van 2012 gefinancierd en haalde op Kickstarter bijna vier miljoen dollar op, waarmee het een van de meest succesvolle crowdfundingprojecten tot op heden is.

Het betreft een kla ieke rpg die qua gameplay en setting teruggrijpt naar spellen als Baldur's Gate, Icewind Dale en Planescape: Torment, waarvan via Kickstarter ook een vervolg gecrowdfund werd.

Pillars of Eternity wordt uitgegeven door Paradox Interactive. Een precieze nieuwe datum ontbreekt vooralsnog.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou