Pillars of Eternity komt op 26 maart uit | Gamer.nl

Pillars of Eternity komt op 26 maart uit | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In oktober 2014 stelde Obsidian Entertainment de rpg uit naar begin 2015. Op basis van de feedback die volgde op de bèta van de game besloot de ontwikkelaar dat het meer tijd nodig had om deze mee te nemen en "de best mogelijke ervaring" te garanderen.

Pillars of Eternity behaalde in 2012 zijn Kickstarterdoel, en haalde uiteindelijk bijna vier miljoen dollar op. De gameplay en setting van de game zijn geïnspireerd door kla ieke rpg's zoals Planescape: Torment, Baldur's Gate en Icewind Dale. Het spel komt zowel digitaal als fysiek beschikbaar.

Vanaf 22:00 start de ontwikkelaar een livestream met als gastheer Josh Sawyer, de project director van Pillars of Eternity. In deze stream laat zien wat er nieuw is sinds de bèta.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou