De photomode-optie in Project Gotham Racing 3 werd vanaf de launch als een goede toevoeging gezien tot de game. Al eerder toonde Polyphony Digital met dezelfde optie aan dat het een toegevoegde waarde kon zijn aan een game als GT4.

Echter, waar het wel mogelijk was om in GT4 de foto's via een usb-stick op de pc te zette, was het in PGR3 niet mogelijk. Dit kwam doordat Microsoft niet toestond dat bestanden vanaf de Xbox 360 harde schijf op een usb-stick werden gezet. Iets dat nog altijd zo is.

Ontwikkelaar Bizarre Creations heeft sinds kort echter een manier gevonden om de pics te uploaden en te delen met andere mensen. Door middel van een upload-knop in PGR3 (Gotham TV sectie) zijn de photomode pics te uploaden naar de PGR3 site. Hoewel de photomode-sectie nog niet te bereiken is via de site zelf, is via de directe link, http://projectgothamracing3.com/photos/photogallery de gallerij wel te bereiken. Je moet wel ingelogd zijn met je gamertag. Bizarre is bezig de site de komende weken volledig functioneel te maken.

Zeer bescheiden eerste poging