Philips zet in op cloudgaming met Cloudlift | Gamer.nl

Philips zet in op cloudgaming met Cloudlift | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Op de IFA-beurs die op dit moment in Duitsland wordt gehouden, toonde Philips een demo van de techniek. Cloudlift is een (Android-)app die werkt op de smartphone, tablet, of een smart-tv met Android, en uiteraard ook op de pc. Via de app kan men kiezen uit een flink aanbod games, die vervolgens volledig via internet te spelen zijn. Volgens PCM was er tijdens de demo geen lag aanwezig, maar wel vraagt men zich af hoe dat is met een mindere internetverbinding.

De service biedt een selectie van geporte games en Android-apps. Er zijn verschillende abonnementen. Gamers kunnen er voor kiezen om games via bijvoorbeeld Steam te kopen en die op elk apparaat via Cloudlift af te spelen. Dat kost (naast de games) 4,95 Engelse ponden per maand. Een abonnement om onbeperkt te spelen met 250 games kost 6,95 Engelse ponden. De twee diensten combineren kost 8,95 Engelse ponden per maand. Prijzen in euros zijn nog niet bekend, evenals een releasedatum voor de service.

Door PCM.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou