Philips wint rechtszaak van Nintendo | Gamer.nl

Philips wint rechtszaak van Nintendo | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Philips beschudigde Nintendo ervan door Philips gepatenteerde technologie te gebruiken voor de Wii, de vorige spelcomputer van het Japanse bedrijf. Nintendo zou volgens Philips inbreuk hebben gemaakt op twee patenten die de bewegingen van spelers registreert en vertaalt naar games. 

Het is nog niet duidelijk wat de schadeclaim wordt die Nintendo moet betalen. Een hoorzitting hierover vindt op een later tijdstip plaats. 

De rechtszaak liep in het Verenigd Koninkrijk, maar loopt ook nog in drie andere landen, te weten Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. In laatstgenoemde land eist Philips naast een schadeclaim ook een verbod van de verkoop van Nintendo-producten die van de technologie gebruikmaken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou