Geruchten gingen al enige tijd de ronde op ons forum: een console gemaakt door Neerlands eigen elektronicagigant Philips. De berichten werden echter door veel mensen als onzin afgedaan, vooral omdat Philips na het falen van de orginele CDi geen enkele poging heeft ondernomen de consolemarkt opnieuw te betreden.

Het is dan ook vreemd te melden dat de eerste geruchten over een opvolger van de CDi meer waarheid blijken te bevatten dan oorspronkelijk werd gedacht. Een nieuwe poging na het geflopte CDi is namelijk in ontwikkeling onder de werknaam 'Fusion-Max'.

In tegenstelling tot de CDi is de 'Fusion Max' een apparaat dat veel gelijkenissen heeft met het vorig jaar overleden Indrema project. Zo is de console aangestuurd door een nog niet nader genoemde Unix-variant en is er ondersteuning voor standaarden als USB 2.0 en het Bluetooth protcol. Net als Microsoft's Xbox heeft de 'Fusion Max' een harddrive aan boord.

De processor wordt door AMD geleverd en ligt zeker boven de 1.7 Ghz. Dat lijkt nu nog krachtig, maar voor de concrete launch zullen Microsoft en Sony ook zeer waarschijnlijk met de aankondiging voor de Xbox 2 en Playstation 3 zijn geweest.

Een Philips werknemer heeft tevens laten weten dat er natuurlijk ook een DVD speler in het apparaat zal zitten, iets waardoor een speciaal formaat film zoals bij de CDi niet meer vereist is. Een breder scala aan films is dus beschikbaar.

Philips maakt zijn debut op de komende E3 in Los Angeles?

Meer informatie zal waarschijnlijk op de E3 Expo in Los Angeles worden vrijgegeven, de beurs die duurt van 21 t/m 24 mei.

Met dank aan Ad voor het melden van dit nieuws.