“Vroegah speelden we nog spelletjes op kartonnen borden, met pionnetjes.” Dat is wat veel van de wat oudere gamers over 50 jaar vast aan hun kleinkinderen gaan vertellen. Welnu, hoewel bordspellen niet meer zo populair zijn als vroeger, heeft Philips een concept bedacht om nieuwe technologie te combineren met de oude gezelschapsspelletjes van weleer en deze weer populair te maken.

Het concern heeft aangekondigd morgen op de CES(Consumer Electronics Show) een nieuw soort spelconcept te presenteren. Het gaat hier om een apparaat genaamd de Entertaible, met een horizontaal drukgevoelig LCD scherm. Dit scherm van zo'n 75 cm breed kan worden gebruikt als een soort van interactief bordspel. Het scherm is in staat meerdere objecten te detecteren, zoals spelstukken, of aanraking van je vingers. Hierdoor kan het inspelen op de verschillende inputs van de spelers.

Door de unieke eigenschappen van het scherm is het virtuele bord volledig interactief. Ideeën bestaan om bijvoorbeeld de handleiding interactief te laten afspelen op het scherm. Het zal misschien zelfs mogelijk zijn om informatie richting bepaalde spelers te projecteren, om zo tactische informatie achter te houden voor andere spelers.

Vooralsnog bevindt de Entertaible zich in de experimentele fase en in Eindhoven zal eerst verder worden gewerkt aan de praktische toepassingen van het apparaat. Wel zal de Entertaible speelbaar zijn op de CES. Meer informatie kan op de site van Philips worden gevonden. Een filmpje van de Entertaible is hier te checken.