Garena eSports bevat een apart toernooi dat alleen voor vrouwen bedoeld is, genaamd The Iron Solari. Volgens Garena was het een logische keuze om homoseksuele of transgender spelers toe te laten, maar maken diverse deelnemers zich echter druk over een "oneerlijk voordeel" die zij zouden hebben. 

Er wordt niet uitgelegd wat dit oneerlijke voordeel inhoudt. Om deze reden mag er echter maar één homoseksuele of transgender speler in een vrouwelijk team zitten. Een team dat tegen deze regels ingaat, wordt voor een jaar verbannen van het toernooi. 

"We hopen dat met deze regels we een evenement kunnen houden waar iedereen van kan genieten, terwijl we het competitieve element intact houden", aldus Garena. "We blijven nauwlettend in de gaten houden wat de impact van deze veranderingen met zich meebrengt en blijven een open dialoog aangaan met iedereen, terwijl we naar manieren kijken om Iron Solari te blijven verbeteren."

League of Legends-ontwikkelaar Riot Games heeft zijn onvrede over de regel geuit op Twitter: "Alle spelers, inclusief alle homoseksuele, lesbische of transgender spelers, zijn welkom op officiële League of Legends-toernooien. We werken samen met onze partners om er voor te zorgen dat onze waarden over alle regio consistent zijn."