Phil Spencer: 'Xbox blijft ook zonder Activision-overname bestaan'

Phil Spencer: 'Xbox blijft ook zonder Activision-overname bestaan'

Xbox-topman Phil Spencer claimt dat de toekomst van Xbox niet alleen afhankelijk is van of de geplande overname van Activision Blizzard doorgaat.

Vorig jaar kondigde Microsoft aan Activision Blizzard voor bijna 69 miljard dollar over te willen nemen. Sindsdien ligt de deal onder een vergrootglas bij waakhonden wereldwijd. Diverse regulators, onder andere in Europa en de VS, hebben zich inmiddels uitgesproken tegen de overname en lijken het tegen te willen houden. Microsoft zou volgens hen een monopolypositie binnen de game-industrie kunnen krijgen.

Aan The Times meldde Spencer onlangs dat de overname niet cruciaal is voor het voortbestaan van het Xbox-merk. "Deze deal is enorm belangrijk voor Xbox, maar vormt op de lange termijn geen spil voor het voortbestaan van het merk. Xbox blijft bestaan, ook als de deal niet doorgaat." (via VGC)

Spencer begrijpt niet dat waakhonden het idee hebben dat de overname slecht is voor concurrentie binnen de game-industrie. "Concurrentie is wij die sterker proberen te worden. Ik heb er geen goede uitleg voor.... hoe meer concurrentie blijkbaar slecht is voor consumenten."

Hij vervolgt: "In mijn optiek is er meer keuze voor de consument wanneer wij, Sony en Nintendo het goed doen in de console-industrie - we hebben allemaal onze sterke punten en zwakteboden. Ik zou niet graag zien dat consoles zoals telefoons worden waarbij er maar twee fabrikanten zijn. Op dit moment zijn er (in de console-industrie) drie goede concurrenten."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Natuurlijk is concurrentie goed voor de consument, maar er zit nogal een verschil in zelf met goede games komen waardoor de concurrentie denkt: ho dit moeten wij ook gaan doen en gewoon gigantische aankopen doen om games weg te houden van de concurrentie of zo meer geld te krijgen van de multiplatform games. Er even vanuit gaande dat Microsoft echt de verlossing is voor gamers,het beste met iedereen voor heeft en bijvoorbeeld CoD niet exclusief maakt op een gegeven moment natuurlijk.

0
test

ik denk dat het bedrag zo'n 1000 maal hoger ligt Michel :)

0

Aanbevolen voor jou