Phil Spencer wordt Executive Vice President of Gaming bij Microsoft

Phil Spencer wordt Executive Vice President of Gaming bij Microsoft

Phil Spencer, hoofd van de Xbox-divisie, is gepromoveerd tot Executive Vice President of Gaming bij Microsoft.

De promotie werd aangekondigd in een e-mail naar de medewerkers van Microsoft. Met de nieuwe titel moet Spencer nu direct rapporteren aan Microsoft-CEO Satya Nadella. Spencer is hiermee ook officieel onderdeel van het Senior Leadership Team van Microsoft, dat bestaat uit zestien mensen.

In 1988 begon Spencer bij Microsoft als stagiair, waarna hij bijna dertig jaar lang de bedrijfsladder beklommen heeft. In 2014 werd hij hoofd van de Xbox-divisie.

Nadella kondigde in juli aan dat Microsoft zich op vijf gebieden gaat focussen: de moderne werkomgeving, zakelijke programma's, applicatie's en infrastructuur, data en kunstmatige intelligentie en gaming. De promotie van Spencer is waarschijnlijk onderdeel van deze nieuwe richting die Microsoft opgaat als bedrijf.

Phil Spencer nam de leiding over na de moeilijke start van de originele Xbox One en hield toezicht tijdens de lancering van de Xbox One S. Op 7 november verschijnt de nieuwste Xbox-console: de Xbox One X. Bekijk hieronder de leden van het Senior Leadership Team van Microsoft.

Microsoft

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou