Xbox-baas ziet Activision Blizzard graag aan allerlei franchises werken

Xbox-baas ziet Activision Blizzard graag aan allerlei franchises werken

Xbox-baas Phil Spencer heeft aangegeven dat hij hoopt dat Activision Blizzard onder zijn bewind aan een grote verscheidenheid aan franchises kan werken.

Dat laat hij weten in een interview met The Washington Post. "Ik keek naar de IP-lijst en, ik bedoel, laten we er werk van maken! King's Quest, Guitar Hero... Ik zou dit moeten weten maar volgens mij hebben ze Hexen." Hij geeft aan dat hij "gaat praten met ontwikkelaars om aan verschillende franchises" van Activision Blizzard te werken.

Activision Blizzard bestaat uit diverse teams, waaronder Infinity Ward en Treyarch - die aan Call of Duty werken - maar ook studio's als Toys for Bob en Vicarious Visions. Eerstgenoemde maakte bijvoorbeeld Crash Bandicoot 4, maar werkt tegenwoordig ook aan Call of Duty, en laatstgenoemde ontwikkelde Tony Hawk's Pro Skater 1+2 en Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, maar werd recentelijk samengevoegd met Blizzard.

Spencer: "Ik hoop dat wanneer de deal rond is we er voor kunnen zorgen dat ze genoeg mogelijkheden hebben om aan franchises te werken waar ik goede herinneringen uit mijn jeugd aan heb, en waar ze echt graag aan willen werken. Ik kijk uit naar die gesprekken."

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Microsoft van plan is Activision Blizzard, de uitgever achter franchises als Call of Duty, Warcraft, Overwatch, Diablo en Crash Bandicoot, te kopen voor een recordbedrag van 68,7 miljard dollar. De deal moet waarschijnlijk ergens in 2023 rond zijn. 

Het is niet duidelijk in hoeverre Activision Blizzard-games na de aankoop nog op platforms buiten Xbox en pc kunnen verschijnen. Gisteren gaf Activision Blizzard aan dat huidige games op alle platforms blijven bestaan en dat huidige afspraken nageleefd worden. Inmiddels heeft Phil Spencer via een tweet bekendgemaakt dat hij Call of Duty-games op PlayStation-consoles wil blijven uitbrengen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Laat ze maar een nieuwe prototype maken.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou