'Phil Spencer suggereerde overname Activision aantal dagen na reportage Bobby Kotick'

'Phil Spencer suggereerde overname Activision aantal dagen na reportage Bobby Kotick'

Xbox-hoofd Phil Spencer sprak in november 2021 met Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick, een aantal dagen na een vernietigend rapport over die laatste.

Dat meldt The Verge op basis van het officiële voorstel van Microsoft. Volgens de tijdlijn spraken Spencer en Kotick op 19 november over 'een ander onderwerp', twee dagen nadat het Xbox-hoofd in een email naar Xbox-medewerkers 'geschokt en teleurgesteld te zijn' over de werkomstandigheden bij Activision Blizzard. Het statement volgde na een Wall Street Journal-artikel waaruit blijkt dat Kotick afwist van het wangedrag bij het bedrijf en zelf werknemers zou hebben geïntimideerd. 

"Tijdens een conversatie tussen Mr. Spencer en Mr. Kotick over een ander onderwerp liet Mr. Spencer weten geïnteresseerd te zijn in het bespreken van de strategische mogelijkheden van Activision Blizzard en Microsoft, en vroeg of hij de volgende dag een gesprek met Mr. Nadella kon voeren", luidt de beschrijving van de deal.

"De volgende dag (een zaterdag), was Microsoft-CEO Satya Nadella blijkbaar explicieter, implicerend dat Microsoft geïnteresseerd was in het verkennen van een strategische combinatie met Activision Blizzard."

Ook blijkt dat Activision Blizzard in gesprek was met vier andere bedrijven over een overname, waarvan één bedrijf aangaf 'geen volledige overname' te kunnen doen. Welke bedrijven interesse hadden is echter onduidelijk.

Het document legt verder bloot dat CEO Bobby Kotick 4,3 miljoen aandelen van het bedrijf ontvangt wanneer hij vertrekt, goed voor zo'n 410 miljoen dollar. Mocht hij niet vrijwillig vertrekken, dan ontvangt hij nog zo'n 14,6 miljoen dollar.

Microsoft en Activision Blizzard kondigden de overname in januari officieel aan. Voor zo'n 68,7 miljard dollar beschikt Microsoft binnenkort over franchises als Call of Duty, World of Warcraft en Candy Crush.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dat zullen vast Google, Amazon en Tencent zijn. Zou Sony de vierde zijn?

0
test

@Ziminar 1 van de bedrijven is zo goed als zeker Facebook moeder bedrijf Meta blijkt uit verschillende insider informatie. De andere 3 kunnen best Amazon tencent en Google zijn

0

@Lavalera Facebook was ik inderdaad vergeten

0
test

@Lavalera denk dat sony er ook bij zat maar niet genoeg geld heeft om het volledige bedrijf over te nemen. Want tencent kan hrt betalen Facebook amazon zeker google apple, misschien dst embracer group er ook nog bij en hun het geld ook niet hadden voor volledige overname.

0

"Voor zo'n 68,7 miljoen dollar beschikt Microsoft binnenkort over franchises als Call of Duty, World of Warcraft en Candy Crush." Miljard. Dat Kotick bijna 0,5 miljard krijgt, is bizar.

0
test

@ToMaX99 Het staat verkeerd in het bericht. Bobby Kotick heeft al ruim 4 miljoen aandelen Activision. Omdat Microsoft alle aandelen oploopt krijgt hij daar 95 dollar per aandeel voor. Dus het is geen bonus of oprot premie maar puur het inwisselen van zijn aandelen voor geld

0
test

@Lavalera Hij krijgt ook een oprotpremie van honderden miljoenen.

0
test

@ToMaX99 nou, zo bizar is het ook niet, je mag de man haten, maar hij heeft toch wel van activision het succes gemaaktdat het nu is.

0

@SuperDre ik sprak nog geen enkele haat uit. Het is overigens wel een mega flap drop zo ver ik het mee krijg vanuit de media. Maar dat deze man in het totaal bijna 500.000.000 dollar krijgt voor zijn totale opgebouwde verdienste, is een boven natuurlijk giga bedrag dat daar geen enkele prestatie groot genoeg voor is voor 1 persoon.

0

Aanbevolen voor jou