Phil Spencer reageert op ontslagen bij Microsoft via e-mail

Phil Spencer reageert op ontslagen bij Microsoft via e-mail

Er is een interne e-mail uitgelekt van Xbox-topman Phil Spencer waarin hij reageert op het feit dat Microsoft zo'n 10.000 mensen ontslaat.

Deze week kwam naar buiten dat Microsoft tot eind maart ongeveer 10.000 werknemers ontslaat. Al snel bleek dat werknemers van Xbox-studio's ook niet buiten schot blijven, waaronder Halo-ontwikkelaar 343 Industries en Bethesda Game Studios.

Kotaku heeft nu een e-mail van Xbox-hoofd Phil Spencer te pakken gekregen die hij als reactie hierop naar werknemers heeft gestuurd. "Dit was een moeilijke week voor Microsoft en onze teams. Nu veel interne gesprekken zijn gehouden, wil ik dit moment gebruiken om onze boodschap die jullie van jullie bazen hebben gehoord te herhalen."

Hij vervolgt: "Dit is een uitdagend moment binnen onze industrie, en deze week zijn er pijnlijke keuzes gemaakt. Het Gaming Leadership Team heeft beslissingen moeten maken waarvan we denken dat ze op de lange termijn succes voor onze producten en zaken opleveren, maar de individuele resultaten van die beslissingen zijn echt. Ik weet dat dit pijn doet. We danken jullie voor het ondersteunen van onze collega's die deze veranderingen aan het verwerken zijn."

Spencer laat in de e-mail weten dat werknemers de komende weken kans krijgen om in contact met elkaar te raken en antwoorden te krijgen op hun vragen, zoals via een maandelijkse meeting voor het gamegedeelte van Microsoft aankomende week. Ook staat Spencer in nauw contact met ZeniMax om ondersteuning te verlenen.

"Xbox heeft een lange geschiedenis vol successen dankzij het werk wat jullie verrichten voor spelers, makers en elkaar. Jullie werk wordt enorm gewaardeerd in deze tijden van verandering en is integraal voor ons momentum. Ik ben zeker van onze toekomst en ben trots om onderdeel uit te maken van dit team, maar ben mij er ook bewust van dat dit een uitdagende tijd is. Ik wil jullie bedanken voor alles wat jullie hier doen."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Bizar dat het zo moet gaan bij grote bedrijven, ze bestaan al zo lang en ze hebben nog niet door dat het ook netter kan. Ik begreep dat ze bij Google ook 13K mensen ontslagen hadden en dat die er pas achter kwamen doordat ze het pand niet meer binnenkwamen omdat hun pas geblokkeerd was. Dan kan je wel leuk vakbonden willen oprichten maar zonder baan heb je daar geen reet aan. Dat mensen ontslagen worden is niet altijd te vermijden maar behandel die mensen wel gewoon netjes, die hebben jarenlang hun best gedaan die verdienen het om beter behandeld te worden

0
test

Vroeger wilde ik steeds in de game industrie werken, maar jezus. Studio's komen en gaan als sneeuw voor de zon. Werkzekerheid is echt een groot vraagteken. Daarop dan nog de horrorverhalen ivm crunch en ik ben uitgepraat.

0

Aanbevolen voor jou