Phil Spencer: 'Xbox Series X heeft winnend plan voor concurrentie PlayStation 5'

Phil Spencer: 'Xbox Series X heeft winnend plan voor concurrentie PlayStation 5'

Phil Spencer, Xbox-baas bij Microsoft, heeft in een interview de lancering van de Xbox Series X besproken. Dit deed hij in gesprek met gameplatform IGN.

Het interview duurde een uur en tijdens het gesprek werd er gesproken over de nieuwe Xbox Series X, die later dit jaar moet uitkomen. Ook de lanceertitels van de nieuwe generatie Xbox werden besproken, maar Phil Spencer danst voornamelijk om het onderwerp heen. Tot nu toe is alleen Halo Infinite als first party-game voor de Series X bevestigd voor de lancering.

Het enige wat hij erover los wilde laten is dat een succesvol console niet afhangt van het aantal lanceertitels. Zo vindt de Xbox-baas dat de Xbox One te veel titels bij diens release had: “Het helpt niet dat er acht games op dezelfde dag uitkomen”, zegt Spencer. “Dat kan veel beter verspreid worden.”

Hiermee lijkt Spencer aan te geven dat er minder titels op de releasedag van de Xbox Series X gaan uitkomen vergeleken met de Xbox One. Verder geeft Phil Spencer informatie over de prijs van de Xbox Series X. Hoewel hij het precieze bedrag niet noemt, zegt hij tevreden te zijn met het prijspunt dat voor de Xbox Series X is gekozen. "Ik voel me goed over de prijs waar wij heen gaan," zegt Spencer. Ook gaf hij aan dat hij tevreden is met de prestaties van de console.

Concurrentie met PS5
Wel houdt Microsoft Sony nauwlettend in de gaten wat betreft de laatste ontwikkelingen van de PlayStation 5, maar Spencer geeft aan dat ze een 'winnend' plan klaar hebben liggen:"Ik geloof dat wij een plan hebben dat kan winnen, nu moet dat plan nog uitgevoerd worden", zegt hij. Hij zegt verder dat hij tevreden is met hoe de Xbox Series X zich standhoudt met de PlayStation 5. "Ik was tevreden met wat Sony met de PlayStation 5 in de presentatie heeft laten zien, met onder andere de verbeteringen in de SSD en Audio techniek."

Phil Spencer zegt ook in het interview dat de prijs niet alleen afhangt aan de console zelf, maar ook aan de games, backwards compatibility en diensten als de Xbox GamePass. Hij geeft ook aan dat de prijs nog steeds 'flexibel' is.

Bekijk hier welke games er tot nu toe voor de nieuwe generatie Xbox bevestigd zijn.

Xbox Series X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Meer games is meer vertrouwen voor de consument. Wat heb ik aan een elektrische auto als er maar 2 laadpalen zijn.

0
test

Als je dan toch bezig bent. Waarom niet verder kijken “dan laadpalen”. Streaming, game pass + Xbox (one, s,x,etc) familie @Humpdog

0
test

@boxmeer Maar wat heb ik aan gamepass en family als er bijna geen lauinch titels zijn? Die gamepass en dergelijke kan ik ook allemaal wel op de one gebruiken. Dat is geen reden om een nieuwe console voor te kopen, totdat er WEL genoeg titels voor te krijgen zijn.

0

@GAmerNL: Lekkere clickbait titel, als er nu een ellenlange flamewar komt zijn jullie zelf de schudige..

0

Aanbevolen voor jou