Phil Spencer open voor afspraken met Sony over Call of Duty op PlayStation

Phil Spencer open voor afspraken met Sony over Call of Duty op PlayStation

Xbox-baas Phil Spencer staat er open voor om met Sony afspraken te maken over het uitbrengen van de Call of Duty-franchise op PlayStation-consoles.

Hoewel Spencer al meerdere malen heeft aangegeven van plan te zijn Call of Duty-games op PlayStation-consoles uit te willen brengen - ook na de mogelijke overname van uitgever Activision Blizzard door Microsoft - bestaan er in veel kringen nog twijfels over deze uitspraken. PlayStation-baas Jim Ryan claimde eerder zelfs dat dergelijke uitspraken "inadequaat" waren. 

Spencer meldt in een recente aflevering van de The Verge-podcast Decoder dat hij er voor open staat om dit met Sony te bespreken. "Het gaat er niet om dat ik (de franchise) op PlayStation 7 opeens laat verdwijnen omdat het contract niet verder reikte. We kunnen geen contract opstellen die voor eeuwig geldig is, dat is een beetje gek. Maar ik heb er geen problemen mee om met Sony en waakhonden afspraken voor de lange termijn te maken waar zij zich comfortabel bij voelen."

Daarbij verduidelijkt Spencer dat hij het heeft over een reguliere release van toekomstige Call of Duty-games op PlayStation-consoles, en dus niet bijvoorbeeld via streaming of Game Pass. "Native Call of Duty op PlayStation, niet gelinkt aan Game Pass of streaming. Als ze Call of Duty willen streamen kunnen we dat natuurlijk ook doen, net zoals op onze eigen consoles."

Diverse (inter)nationale waakhonden hebben op dit moment onderzoeken lopen om te kijken of de overname van Activision Blizzard door Microsoft door kan gaan en er geen monopolypositie ontstaat. Microsoft heeft daarbij al meermaals aangegeven Call of Duty multiplatform te willen houden, vergelijkbaar met Minecraft toen Microsoft ontwikkelaar Mojang overnam. Spencer gaf eerder zelfs aan dat hij wil proberen om CoD op de Switch uit te brengen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Daar gaan we weer 302345 paginas met sony is stom, microsoft is stom, kojima is geen genie etc

0

@ali3n8tor Je bent niet verplicht de comments te lezen, dat is je eigen keus ;-)

0

Ja en Sony is de duurste vorm van gaming. Xbox heeft geen exclusives. AC is geweldig, AC is stom.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou