Phil Spencer ontkent dat Microsoft Japanse studio's wil overnemen

Phil Spencer ontkent dat Microsoft Japanse studio's wil overnemen

Xbox-hoofd Phil Spencer claimt dat recente berichtgeving waarin staat dat Microsoft in gesprek is met Japanse ontwikkelaars om ze over te nemen, incorrect is.

Dat meldt hij in een interview met Gamespot. De interviewer verwijst naar een recent artikel van Bloomberg, waarin staat dat Microsoft in gesprek iss met diverse Japanse ontwikkelaars met de intentie om ze op te kopen.

"Dat denk ik niet", lacht Spencer. "We zijn er meestal niet - ik zeg 'dat denk ik niet' omdat ik niet bij elke meeting van elk team ben - maar ik in ieder geval niet. Veel van de kansen die we tot nu toe hebben gehad, kwamen voort uit langdurige relaties. We zijn daar niet met onze visitekaartjes aan het strooien om mensen te vinden."

Spencer vervolgt: "Ik heb eerder al mijn affiniteit met Japanse studio's uitgesproken en ik denk wel eens terug aan de tijd dat we meer Japanse games als first-party spellen hadden. Wanneer de deal (met Bethesda) rond is heb ik zin om meer tijd te besteden met Tango (Gameworks) en hun werk, daar ben ik zeker geïnteresseerd in, maar nee, ik denk niet (dat het Bloomberg-artikel) accuraat is."

In hetzelfde interview geeft Spencer ook wat details over Elden Ring, de nieuwe game van Dark Souls-ontwikkelaar FromSoftware waar de studio samen met A Song of Ice and Fire-schrijver George R.R. Martin aan werkt. "Ik ben iemand die alle games van Miyazaki het afgelopen decennium heeft gespeeld en dit is duidelijk de meest ambitieuze game die hij tot nu toe heeft gemaakt." Volgens Spencer "verlegt Miyazaki zijn grenzen" met de game. Het is niet duidelijk wanneer Elden Ring uitkomt - er is nog altijd geen gameplay van getoond.

Het complete interview is hieronder te bekijken.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het is denk ik ook wel gezond voor een bedrijf om niet agressief andere op te kopen. De overname van Zenimax was ook na vele jaren samenwerken. Geen idee met wie MS nog meer langere tijd samenwerkt, maar die kunnen de volgende zijn. :)

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Waarom start halo via gamepass in het Japans, moet ik eerst een Duits pakket downloaden en vervolgens Engels downloaden? Nu met planet coaster die start in het Spaans en ik heb geen idee hoe dat te veranderen.

0
test

@KLUUT bij mij is planet coaster ook Spaans helaas. Op internet nog geen oplossing gevonden. Ik denk dat we op een bug fix moeten wachten.

0
test

@hubertje het is de eerste ervaring voor mij met een xbox, loopt super en mooi, maar ik kom dit taal ding binnen 1 dag tegen in 2 games, dat is een beetje een afkanapper

0
test

@KLUUT Ik heb de taalinstellinge van mijn X-Toren zo staan: Regio: Nederland Taal: English - US Bij opstarten van Planet Coaster is die dan in het Engels.

0

@Xymie Idd. Dit heb ik al jaren zo op de Xbox staan. Nooit problemen mee gehad zo.

0

Aanbevolen voor jou