Phil Spencer geeft toe dat Xbox-line-up in 2022 te mager was

Phil Spencer geeft toe dat Xbox-line-up in 2022 te mager was

Xbox-topman Phil Spencer heeft toegegeven dat de line-up van Xbox-games in 2022 niet afdoende was.

Dat meldde hij in een interview met IGN. "We willen fans een stabiele line-up aan goede games bieden die mensen op onze platforms kunnen spelen, en dat is ons in 2022 niet goed genoeg gelukt, daar is geen twijfel over mogelijk."

Volgens Spencer komt daar dit jaar verandering in. "We zijn enthousiast over 2023, we hebben net de Developer_Direct uitgezonden. Ik voel me erg goed over de games die we toonden. En dan weten we ook dat we Starfield nog via een losstaande show kunnen tonen - we starten 2023 met goed momentum."

Deze lente geeft Microsoft sowieso Redfall en Minecraft Legends uit, en dit jaar staan Starfield en Forza Motorsport op de planning. Ook is Hi-Fi Rush deze week uitgekomen. "Het was belangrijk dat we (tijdens de Developer_Direct) gameplay en duidelijke releasedata toonden."

Spencer reageerde ook op het nieuws dat de Xbox-divisie afgelopen fiscaal kwartaal een daling in omzet zag. "Het jaar ervoor hadden we in dat kwartaal Age of Empires, Fora Horizon 5 en Halo Infinite. Die games deden het erg goed, en afgelopen kwartaal hadden we niet die grote releases."

Tot slot liet Spencer weten dat hij blij is met de huidige groei van Game Pass - al zijn daar geen precieze cijfers van naar buiten gebracht. "We begeven ons een beetje in onbekend terrein met wat we met Game Pass doen in de industrie, dus het is moeilijk voor ons om te bepalen hoe snel we moeten groeien. Maar we hebben nooit eerder zoveel betaalde abonnees gehad, en Game Pass blijft groeien. Ik ben blij met de groei."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Phil hou de eer aan je zelf en neem met een gouden handruk afscheid van MS. Die slappe excursuses van deze pathologische leugenaar. Waar blijven die games? Nog steeds geen nieuwe Conker, Banjo of Blinx. Het was niks, het is niks en het wordt niks.

0
test

Xbox game pass... Kwantiteit voor kwaliteit in 95% van het aanbod

0

Aanbevolen voor jou