Phil Spencer: 'Game Pass-achtige service op PlayStation onvermijdelijk'

Phil Spencer: 'Game Pass-achtige service op PlayStation onvermijdelijk'

Volgens Xbox-hoofd Phil Spencer is het onvermijdelijk dat Sony met een eigen service komt om het op te nemen tegen Game Pass.

Spencer werd door IGN gevraagd wat hij van de recente geruchten vindt over een Game Pass-achtige dienst voor PlayStation-consoles. Volgens geruchten werkt Sony aan een dienst met de codenaam Spartacus, waarmee PlayStation Plus en PlayStation Now worden gecombineerd en veel oudere PlayStation-games worden aangeboden. Vooralsnog heeft Sony het bestaan van zo'n dienst echter niet bevestigd.

"Ik wil niet klinken alsof we het allemaal helemaal begrijpen (bij Xbox)," zo begint Spencer, "maar ik denk dat het juist is om je klanten te laten kiezen welke games ze spelen, waar ze die willen spelen, en ze de keuze te geven waar ze hun bibliotheek bouwen, en transparant te zijn over je plannen om games naar pc te brengen en cross-gen-mogelijkheden aan te bieden."

Hij vervolgt: "Dus wanneer ik dingen hoor over concurrentie voor Game Pass of games naar pc brengen, klinkt dat logisch in mijn oren, want ik zie dat als de juiste werkwijze. Ik zie het niet per se als validatie van de werkwijze (bij Xbox), maar wanneer ik het er met onze teams over heb, noem ik het onvermijdelijk."

Spencer heeft er geen problemen mee als Sony met een concurrent op Game Pass komt, omdat dat er volgens hem voor zorgt dat Microsoft moet blijven innoveren. Vooralsnog heeft Sony echter nog niets uit de doeken gedaan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Betwijfel of ik hier dan gebruik van ga maken. Heb in december voor €1 Game pass aangeschaft voor m'n pc omdat ik Age of Empires 4 wilde spelen/testen maar als ik door de rest vd games scroll heb ik iets van "meh wel leuk" maar heb er verder helemaal niks meer mee gedaan. Dus zo'n pass voor PlayStation ga ik denk ik ook overslaan, vooral als het straks wel €10 of meer per maand is. Geef mij maar gewoon om de zoveel tijd een full priced game wat ik dan in bezit heb en kan verkopen als ik er klaar mee ben.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Messtranor Ik speel amper multiplayer op mijn PS5 haha, vooral de singleplayer games. Multiplayer heb ik mijn PC voor, dus heb ook lang niet altijd psplus aan staan.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Gamepass heb je geen ruk aan als je 90% van de spellen al hebt. Een nieuwe speler zou het geweldig vinden maar die games op gamepass vervallen soms ook, dus je bent ook een beetje verplicht om sommige games snel uit te spelen. Dus wat hier boven gezegd wordt, af en toe voor 1 euro een maand abbo nemen en dan games uitproberen is prima. Als Sony hetzelfde gaat doen zal ik er ook geen gebruik van maken. Ik heb gewoon al teveel games, en de games die ik niet heb hoef ik niet te spelen anders had ik hem wel gekocht. Ik heb geen 1 spel op gamepass uitgespeeld allemaal maar kort geprobeerd soms maar een uurtje.

0
test

@GoofyZ3 so? Gamepass of wat het nieuwe playstation aanbod wordt is dan gewoon niets voor u. Voor bvb m'n beste vriendin als alleenstaande mama (en blijkbaar voor nog veel andere miljoenen abonnees) met een klein budget, is gamepass dan weer geweldig. Het is niet dat je er toe verplicht wordt om een abo te nemen he.

0
test

@GoofyZ3 Vorig jaar kwamen Forza 5, Halo, Psychonauts 2 en AoE IV. Die had niemand nog. De waarde van die 4 is al genoeg om 2 jaar Game pass te betalen. De meeste games staan er echt lang genoeg op om het niet snel uit te hoeven spelen en je kan ze kopen met korting daarna. En als je zelf indd al een backlog heb, dan is de pass indd misschien niet voor jou. Ik vind het heerlijk.

0

Aanbevolen voor jou